waterschade aan uw vloer?

U komt thuis en u ziet tot uw afgrijzen waterschade aan uw vloer. De plank is verkleurd, en of de planken zijn kromgetrokken. Wat nu gedaan? Dit wilt u zo snel mogelijk opgelost zien! Voordat er schimmel onstaat of nog meer kromtrekken van de vloerdelen.

Maar voordat u dit doet: maak foto's voor de verzekering. Zeker als er ook de oorzaak van te zien is: fotografeer ook deze. (bijvoorbeeld een lekkend dak) Heeft dat gedaan, informeer dan eerst bij uw verzekering wat de gang van zaken is. Soms heeft men genoeg aan de foto's en soms wil men een expert sturen.

Als dit is afgehandeld moet u de vloer zo snel mogelijk laten behandelen. Dep eerst zoveel mogelijk het oppervlakte water weg indien mogelijk en zet goed de verwarming aan en als u die heeft een ventilator of straalkacheltje met ventilatie erop. Zet deze niet te dicht op de vloer zodat deze erg heet zou kunnen worden.

Is de vloer nog te redden?

Soms is een vloer niet meer te redden. Soms biedt zwart schilderen of zeer donkere lak een uitkomst. En soms heeft men geluk en is het geheel weg te schuren en opnieuw af te lakken alsof er niets is gebeurd! Wacht in ieder geval niet te lang ermee om ernaar te laten kijken. Soms zijn mensen maandenlang bezig om de vloer weer droog te krijgen en dan blijkt hij alsnog in zijn geheel eruit te moeten en is inmiddels de ondervloer of balken aangestast met schimmel in de kruipruimte.

Vergist u zich niet: schimmel kan u al hebben binnen enkele dagen! dat kan heel snel gaan. Schimmel verspreidt zich door middel van sporen elementen. Dit is vergelijkbaar met een zaadje maar vele malen kleiner. Deze zijn licht genoeg om met de ventialtie in uw huis mee gevoerd te worden en dat levert een gezondheids risico op bij inademing. Zeker bij oudere mensen, kinderen of bij mensen met een verminderde longfunctie kan zeer ernstige gevolgen hebben. Maak het zo snel mogelijk droog en laat er zo snel mogelijk iets aan doen.

moet mijn hele vloer eruit?

Vaak hoeft dit niet, en als deze er toch uit moet dan hoeft dat niet perse in zijn geheel maar alleen de getroffen delen zogezegd. Wij zoeken dan een houtsoort, bijkleuring en afwerking die goed matched bij de vloer die u heeft. Is dit niet mogelijk dan zoeken we iets wat er veel op lijkt, en dan kan u zelf beslissen of u een miniem verschil acceptabel vind of dat het toch in zijn geheel vervangen dient te worden.

Met Bosco Parket treft u gegarandeerd vakmanschap. Maak een afspraak met onze Meester Parketteur Marijn Swagten op 06 41 48 52 91 of mail marijn@boscoparket.nl voor meer informatie.