Hoe lang duurt een vloer leggen?

Afhankelijk van de grootte en wat voor vloer 2-3 dagen tot meer dan een week. Voor een normale huiskamer geld voor zwevende vloeren een dag of 3, voor vaste vloeren gaat het eerder richting de week. Een en ander hangt ook af van droogtijden en de afwerking. Wil men gelakt en meerdere lagen voor extra duurzaamheid dan kost dit uiteraard meer tijd en droogtijd dan alleen een keer in de olie zetten.

Is er een vierkante meterprijs te geven voor een gemiddelde vloer?

De prijs is onderhevig aan vele factoren, die hun effect hebben op de uren of de materialen zoals:

- uw gekozen houtsoort
- leg motief van de vloer
- vaste of zwevend gelegd
- afwerking olie of lak
- inclusief plinten of niet
- veel of weinig bochten in muren
- luchtvochtigheid van de kamer
- bereikbaarheid van de woning/kamer
- is er een ondervloer nodig?
- rekening houden met vloerverwarming?

Het is daarom moeilijk te zeggen, als er toch een bandbreedt moeten aangeven is het ergens tussen de 25 en 75 euro per vierkante meter, met een incidentele uitschieter daarboven als de situatie daartoe aanleiding geeft. Weet u al precies wat voor vloer u wilt, hoeveel vierkante meter en dergelijke: vul het offerte formulier in. Weet u het nog niet zeker, dan maak een vrijblijvende afspraak bij u thuis waar we de ruimte bekijken of bij ons in de showroom. Bij u thuis kunnen alle factoren preciezer worden meeberekend en heeft u de meest accurate kosten inschatting.

Krijg ik een garantie op een vloer?

U krijgt standaard 1 jaar garantie op elke vloer, uitgezonderd zijn enkele logische zaken als: normale danwel overmatige slijtage, willens en wetens te weinig onderhoud gepleegd, te hoge vochtigheid danwel waterschade, of schade door eigen toedoen. U krijgt wel garantie op de deugdelijkheid van het geleverde materiaal, of dat nu het hout is de lak of lijm, en op de verwerking ervan.

Wanneer heb ik een ondervloer nodig en wanneer niet?

Als u een vlakke goed geisoleerde en niet niet vochtoptrekkende (betonnen) vloer heeft, heeft u geen ondervloer nodig. En anders wel!

Door wie zijn de foto's gemaakt op de site?

Door enkele professionele fotografen en door onszelf. Vaak vragen wij of wij na een project nog even mogen langskomen om foto's te maken als de inrichting erin staat. Wilt u dat liever niet, dan is dat geen probleem. Als u er wel mee instemt, dan heeft u als bonus dat u de professionele foto's van ons kado krijgt. Deze kan u dan weer gebruiken voor als u het huis te koop of te huur zet. Soms zetten wij enkele showmeubels erin voor de foto die niet van de eigenaar zijn, puur voor de foto. Een klant kan zo ook vaak op een leuk interieur idee komen en soms komt het voor dat de klant de meubels exact zo over wil nemen. Echter is dat een uitzondering en houden wij ons verder niet bezig met de verkoop van meubels of interieur design advies. Bosco Parket gaat toch vooral om vloeren en om mensen!

Maakt zomer of winter uit voor het leggen van vloeren?

In principe niet. wel dient er in het huis een bepaalde acceptabele temperatuur maar belangrijker nog: luchtvochtigheid te zijn die niet te hoog is in verband met het hout. Om dat te controleren werken met vochtmeters zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Ook het verwerken van hout en metname laklagen in volle zon is ook iets wat vermeden dient te worden, omdat het verhinderd nat in nat te werken, in dat geval worden de ramen tijdelijk afgedekt met een zonwerende folie.

Door wie is jullie website gemaakt? Wat voor systeem is het?

De website is gemaakt door Infiweb Media. Het is een custom made CMS, wat vanaf de grond af aan voor ons gebouwd is. Infiweb Media heeft tevens de huisstijl en logo's ontworpen, alsmede de mobiele website verzorgd.

Hoe lang is Bosco Parket al actief in de vloeren?

Bosco Parket is al meer dan 15 jaar bezig met allerhande mooie houten vloeren leggen voor particulier en bedrijf.

Mag ik ook mijn eigen hout regelen?

Jahoor, dat is aan u. Wel raden wij aan om dat in samenspraak met ons danwel een keurend oog telaten vallen op een monster partij voordat u een grote aankoop doet van hout wat niet goed is of kwalititatief minder. Er kan van alles zichtbaar en onzichtbaar mis mee zijn. Men heeft een getraind oog nodig. In de regel kunnen we wel stellen dat hout elders vandaan gehaald niet goedkoper of beter is, wij hanteren topkwliteit hout en laksoorten tegen een scherpe prijs die elders juist vaak duurder is hebben wij in de praktijk gemerkt.

Kan u mijn bestaande vloer overzetten in mijn nieuwe huis?

Dat kan. Wij kunnen dit geheel voor u verzorgen.

Mijn houten vloer is kromgetrokken wat nu?

Dat heeft waarschijnlijk te maken met het vocht niveau wat te hoog is en of een ondeugdelijke verwerking ervan. Laat ons even kijken of stuur een foto in de mail dan geven we een passend advies om dit op te lossen, danwel te repareren.

Doen jullie ook periodiek onderhoud?

Jahoor, wij maken op desgewenst op basis van de vloersoort en de afwerking (lak of olie) gekoppeld aan de gebruiksdruk een inschatting of we met een bepaalde interval uw vloer bij komen werken. Tijdig de lak bijwerken of nieuwe olie is het behoud van uw kostbare vloer immers! Ideaal voor mensen die zich hier niet mee bezig kunnen / willen houden of bedrijven zoal winkels bijvoorbeeld.

Is ''stofvrij schuren'' ook daadwerklijk stofvrij?

Nee. Echt 100% stofvrij schuren bestaat niet. De filters die gebruiken op onze schuur aparatuur is het beste wat er vandaag de dag in de markt verkrijgbaar is, en dit is voor 99% stofvrij, maar geheel stofvrij is onmogelijk. Ook al wekken sommige advertenties van conculega's de suggestie dat dit mogelij is en beloofd kan worden, dit is helaas technisch niet haalbaar. Wat we wel doen is de deuren naar overige vertrekken in het huis afplakken zodat er geen stof uit kan. het weinig beetje stof wat er  dan toch ontsnapt komt dan niet in de rest van uw huis. Deze kamer kan vaak afgesloten zijn totdat het klaar is, en op deze manier is het voor een heel groot deel opgelost!

Als ik nou eens zelf alvast de vloer schuur?

Als u daar geen ervaring mee heeft, zouden wij dat afraden. Enerzijds gaan wij niet doen alsof er iets moeilijks aan is, anderzijds is een vloer sneller beschadigd dan u zou denken. We zien van alles voorbij komen: niet gelijkmatig geschuurd, op het einde heen en weer gereden zodat op die plek kuiltjes ontstaan, verkeerd op de nerfrichting geschuurd, verkeerde grofheid schuurpapier gebruikt, krassen door verkeerde machine, te lang doorgeschuurd met versleten of verzadigd schuurpapier, brandplekken doordat er hitte is instaan door het schuren, hoeken niet goed gedaan door veschil in schuren of schuurpapier tussen wandschuurmachine en schuurmachine, ene kant van de kamer verschil met andere kant, olie verzadiging in het hout niet goed weg geschuurd, te ondiep of juist te diep geschuurd op parket wat al niet meer geschuurd kan worden door de afgenomen dikte, etc etc.

bezint voor u begint!

Staat uw vraag er niet bij? Stel deze dan hieronder!