Bijna zwart: zeer donkere parket vloerBijna zwart: zeer donkere parket vloer
Mooi parket in flat, met geluidsdempende onderlaagMooi parket in flat, met geluidsdempende onderlaag
Donker parket in design woonkamerDonker parket in design woonkamer
Zeer sfeervol warmrood parketZeer sfeervol warmrood parket
Parket doorlopend op traptredenParket doorlopend op traptreden
Parket renovatie : schuren en aflakkenParket renovatie : schuren en aflakken
Luxe parket in mooi loftLuxe parket in mooi loft
Parket doorlopend van huiskamer naar keukenParket doorlopend van huiskamer naar keuken
parket in de kinderkamerparket in de kinderkamer
Licht grenen parketLicht grenen parket
Donker parket in de woonkamerDonker parket in de woonkamer
traptrap
  • Afwerking van de vloer: Olie versus aflakken
    Een vraag die veel mensen zich zullen stellen bij het aansch...
  • Parket van sloophout of gebruikte vloerdelen
    Een gebruikte parketvloer, een vloer met een verleden Antie...
  • Een vaste vloer of een zwevende vloer?
    Een van de eerste vragen die u zich zult stellen is: gaan we...

Parket : scheepsdekloeren

Een karakteristieke scheepsdekvloer


Zoals de naam al doet vermoeden lijkt de scheepsdekvloer op het dek van een schip. Een klassiek zeilschip uit de 19e eeuw. Het lijkt hierop door de meestal lange stroken, met daartussen de zichtbare naden.

De naden kunnen naar wens zichtbaar of juist minder zichtbaar gemaakt worden. Er kan een donkere naad in komen, net als vroeger op de oude zeilschepen waar er teer gebruikt werd als voeg tussen de planken om het waterdicht te maken. Wij gebruiken uiteraard geen teer, maar het levert wel eenzelfde karaktereristieke aanbllik.

Variaties

Naden kunnen van groot tot nauwelijks zichtbaar en de lengte van de strook hoeft ook niet altijd lang te zijn bij scheepsdekvloeren, afhankelijk van wat u mooi vindt.

Als men niet zo van een nadrukkelijke naad houdt, kan er ook zelfs gekozen worden voor naadloos, dat wil zeggen dat de houten delen strak tegen elkaar gelegd worden. Wel is het dan gebruikelijk bij scheepsdekvloeren dat de zijkanten ietswat afgeschuind worden. Er is dan toch een naad zichtbaar, maar dan op een ander manier dan:  zonder dat dit overheerst.

Zoals aangegeven : De lengte van de planken kunnen lang zijn en dit is vaak gebruikelijk bij scheepsdekvloeren, maar dat hoeft niet perse, dit kunnen ook kortere planken zijn van laten we zeggen rond minimaal een meter lengte.

Scheepsdekvloeren worden vrijwel altijd gemaakt met de wat lichtere houtsoorten. Daarbij moet u denken aan houtsoorten als : Beuken, Eiken, Amerikaans eiken wit, Amerikaans essen, Bilinga , Guatambu, Maple bijvoorbeeld. Daarmee is er een mooi contrast te bereiken met de zichtbare donkere naden die dan goed zichtbaar zijn op een lichte vloer.

Scheepsdekvloeren heeft een karakteristieke uitstraling met een sterke aanwezigheid, en staat vooral prachtig met een modern tot rustieke inrichting. Voor een klassieke / antieke uitstraling zouden wij eerder gaan voor Casle Blocks bijvoorbeeld.

Met Bosco Parket treft u gegarandeerd vakmanschap. Maak een afspraak met onze Meester Parketteur Marijn Swagten op 06 41 48 52 91 of mail marijn@boscoparket.nl voor meer informatie.