Bijna zwart: zeer donkere parket vloerBijna zwart: zeer donkere parket vloer
Mooi parket in flat, met geluidsdempende onderlaagMooi parket in flat, met geluidsdempende onderlaag
Donker parket in design woonkamerDonker parket in design woonkamer
Zeer sfeervol warmrood parketZeer sfeervol warmrood parket
Parket doorlopend op traptredenParket doorlopend op traptreden
Parket renovatie : schuren en aflakkenParket renovatie : schuren en aflakken
Luxe parket in mooi loftLuxe parket in mooi loft
Parket doorlopend van huiskamer naar keukenParket doorlopend van huiskamer naar keuken
parket in de kinderkamerparket in de kinderkamer
Licht grenen parketLicht grenen parket
Donker parket in de woonkamerDonker parket in de woonkamer
traptrap
  • Parketvloer schuren, houten vloeren schuren
    Bosco Parket schuurt, behandelt en onderhoudt uw houten- of ...
  • Onderhoud parketvloer: aandachtspunten en kosten
    Het wordt nogal eens vergeten een vloer te onderhouden. Dat ...
  •  Parketvloeren van Bosco: ruime keuze en verzorging
    Ruime keuze aan parket Een parketvloer is gemaakt van (dive...

Parket van sloophout of gebruikte vloerdelen

Een gebruikte parketvloer, een vloer met een verleden


Antieke houten vloeren van gebruikte- en restplanken kunnen hergebruikt worden.
Vindt u het milieu belangrijk? Dan is een vloer van gebruikte vloerdelen misschien een idee. Maar dit hoeven niet perse vloerdelen te zijn. Dit kan ook hout zijn wat ooit iets anders is geweest, zoals een draagbalk, meubels, of lambrizering bijvoorbeeld. Voorwaarde is wel dat er voldoende van is, dat de delen voldoende dikte hebben en dat het kwalitatief goed genoeg is om te verwerken.

Zit er vocht en of schimmel in, of houtworm dan raden wij het uiteraard af. Alhoewel dat laatste ook nog te behandelen is mits het niet in een te ver gevorderde staat is : dat het hout broos is geworden door de houtworm zijn gangenstelsel. Dit hout kan behandeld worden met gas zodat de eventueel aanwezige ongedierte niet meer in het hout leeft.
 
Is een gebruikte vloer ook goedkoper?

Soms. Dat ligt aan de mate van vereiste nabehandeling die er nodig is. Soms is dat veel werk: dan moet het hout nog tot planken verwerkt worden, en daarna in stukken gezaagd worden, geschuurd en voorzien van lak of olie. In dat geval is het meestal niet veel goedkoper en soms zelfs duurder. (dit ligt ook sterk aan de prijs die er gevraagd wordt voor de tweedehands vloerdelen). Soms kan de vloer er zo in, met minimale nabehandeling, dan is het wel weer goedkoper natuurlijk.
Heeft u een partij op het oog, of heeft u een advertentie zien staan maar weet u niet of de vraagprijs billijk is? Bel ons eens op dan, dan kijken we even met u mee en kunnen gelijk een indicatie geven wat het leggen en nabehandelen ongeveer gaat kosten. En wat het scheelt met een nieuwe vloer. Dan weet u waar u aan toe bent en of u er iets op bespaart of juist niet.

Enkele tips voor het kopen van gebruikte vloerdelen

Let er wel op dat er genoeg is aan vierkante meters en rond de hoeveelheid vierkante meters die aangeboden wordt altijd af naar beneden, want altijd heeft u te maken met delen die verzaagd zijn of juist verzaagd moeten worden en vaak zit er een deel afkeur in bijvoorbeeld een olievlek die heel diep in het hout zit of een beschadiging, hou rekening met 10 tot 15 procent wat u eraf moet halen van de vierkante meters die aangeboden worden. Vraag ook altijd of het aantal vierkante meters exact is of een indicatie op basis van een schatting. Is dat niet zeker, vraag dan - indien mogelijk - om het formaat van de plank en de hoeveelheid planken er zijn, dan kunt u zelf (of boscoparket) het vrij goed narekenen wat de te verwachten oppervlakte is in vierkante meters.

De charmes van vintage vloeren

Een gebruikte vloer, of antieke tweedehands ook wel vintage vloeren kunnen erg mooi zijn. Ook al pakt het zeker niet altijd goedkoper uit, toch kan het een bewuste keuze zijn. U moet ervan houden. Soms zit er achter een (antieke) vintage vloer een mooi verhaal. Dat het ooit in een kasteel gelegen heeft, of afkomstig is uit een oude fabriek of gemaakt is van de trappen van een oud industrieel gebouw om maar wat te noemen. Ook dat kan leuk zijn. Dan heeft u niet zomaar iets, maar toch iets speciaals met niet alleen een originele zoniet unieke look, maar als u boft ook een leuke historie erachter. Allemaal meerwaarden die meewegen in de besluitvorming of dit iets voor u kan zijn.

Een gebruikte vloer op de kop tikken

Bent u niet echt een (onder)handelaar? Geen tijd? Niet genoeg kaas van gegeten? Laat ons dan een mooie partij voor u opzoeken. Wij speuren dan internet af voor u en komen met suggesties, en we beschikken ook over een breed netwerk van onze eigen kanalen die over deze vloerdelen kunnen beschikken. Als wij de vloer bij u mogen leggen, dan doen we deze zoekopdracht gratis. Er komt dan geen marge van ons bij op deze partij die aangeboden wordt door derden. Onze verdiensten zitten dan in het leggen en eventueel (na)behandelen. U krijgt evengoed de volle garantie op deze manier, omdat wij zelf de vloerdelen kunnen keuren, zodat we weten dat de kwaliteit goed is.

Met Bosco Parket treft u gegarandeerd vakmanschap. Maak een afspraak met onze Meester Parketteur Marijn Swagten op 06 41 48 52 91 of mail marijn@boscoparket.nl voor meer informatie.