Bijna zwart: zeer donkere parket vloerBijna zwart: zeer donkere parket vloer
Mooi parket in flat, met geluidsdempende onderlaagMooi parket in flat, met geluidsdempende onderlaag
Donker parket in design woonkamerDonker parket in design woonkamer
Zeer sfeervol warmrood parketZeer sfeervol warmrood parket
Parket doorlopend op traptredenParket doorlopend op traptreden
Parket renovatie : schuren en aflakkenParket renovatie : schuren en aflakken
Luxe parket in mooi loftLuxe parket in mooi loft
Parket doorlopend van huiskamer naar keukenParket doorlopend van huiskamer naar keuken
parket in de kinderkamerparket in de kinderkamer
Licht grenen parketLicht grenen parket
Donker parket in de woonkamerDonker parket in de woonkamer
traptrap
  • Parket van sloophout of gebruikte vloerdelen
    Een gebruikte parketvloer, een vloer met een verleden Antie...
  • Afwerking van de vloer: Olie versus aflakken
    Een vraag die veel mensen zich zullen stellen bij het aansch...
  • Onderhoud parketvloer: aandachtspunten en kosten
    Het wordt nogal eens vergeten een vloer te onderhouden. Dat ...

Parket : Massieve stroken

Degelijk massieve stroken parket


Massieve stroken is een zeer duurzame solide vloer van dikke planken van 20 tot 24 mm dikte die verbonden zijn door messing en groef. Dit is een zeer sterke degelijke verbinding. Het is van alle vloeren waarschijnlijk de meest sterke soort. Het is geschikt voor huis maar ook zeker de uitgelezen soort voor winkels en druk bezochte plaatsen. Zeker in combinatie met een redelijk aantal laklagen van industriele kwaliteit is dit een onverwoestbare vloer.

Door de messing en groef die in elkaar steken is de vloer bijna volledig naadloos. Dit ziet er fraai uit, maar is ook praktisch. Er blijft geen stof en vuil in de naden zitten en is iets makkelijker met schoonmaken. Een wissertje erover heen halen is meestal voldoende, wij raden altijd aan met een voedende zeep, zeker in geval van olie in plaats van lak is dit slim om te doen want het rekt de tijd op dat de vloer weer opnieuw in de olie moet met deze tussentijdse voedende zeep. U maakt uw huis of pand schoon en onderhoud uw vloer in simpele handeling, ideaal!

Massieve stroken zijn zowel los als zwevend te monteren, eventueel met een dempende onderlaag. Massieve stroken parket is geschikt voor vloerverwarming.

Door de dikte 20 tot 24 mm is de vloer ook voor de lange termijn een goede keuze omdat hij vele maken te schuren is zonder problemen en heeft dus ook in die zin een zeer lang leven. Immers: hoe vaker u het kan schuren en opnieuw lakken of in de olie zetten, des te langer gaat de vloer mee. Ook als u tussentijds eens wat ander wil zoals donker aflakken of whitewash af (laten) lakken is dit geen probleem. Overigens hebben wij voor bestaande klanten waar de vloer door ons is geleverd een sterk gereduceerd onderhoudstarief, maar u kunt het ook zelf doen.

Een dikke vloer met eventueel een ondervloer heeft zijn voordelen, maar ook zijn nadelen. Uw kamer(s) moeten ervoor geschikt zijn, u heeft een bepaalde diepte nodig ten opzichte van de drempels en de deuren. Vaak is dat lastig in te schatten vooral als er al een vloer ligt, laat in dat geval dit even nakijken voordat u uw zinnen zet op massieve stroken!