Bijna zwart: zeer donkere parket vloerBijna zwart: zeer donkere parket vloer
Mooi parket in flat, met geluidsdempende onderlaagMooi parket in flat, met geluidsdempende onderlaag
Donker parket in design woonkamerDonker parket in design woonkamer
Zeer sfeervol warmrood parketZeer sfeervol warmrood parket
Parket doorlopend op traptredenParket doorlopend op traptreden
Parket renovatie : schuren en aflakkenParket renovatie : schuren en aflakken
Luxe parket in mooi loftLuxe parket in mooi loft
Parket doorlopend van huiskamer naar keukenParket doorlopend van huiskamer naar keuken
parket in de kinderkamerparket in de kinderkamer
Licht grenen parketLicht grenen parket
Donker parket in de woonkamerDonker parket in de woonkamer
traptrap
  •  Parketvloeren van Bosco: ruime keuze en verzorging
    Ruime keuze aan parket Een parketvloer is gemaakt van (dive...
  • Onderhoud parketvloer: aandachtspunten en kosten
    Het wordt nogal eens vergeten een vloer te onderhouden. Dat ...
  • Parket van sloophout of gebruikte vloerdelen
    Een gebruikte parketvloer, een vloer met een verleden Antie...

Parket : gelaagd massief

Gelaagd massief parket, een ideale houten vloer


De look van gelaagd massief parket kan vrijwel identiek zijn aan die van massieve stroken. Op het oog is er dan weinig verschil. Wat maakt dan  het onderscheid tussen gelaagd massief en massieve stroken waar het zoveel op lijkt?

Zoals de naam al zegt: de een is massief en de ander gelaagd.

Wat betekent dit? Gelaagd betekent hier dat de vloerdelen zijn opgebouwd uit losse plakjes hout, die boven op elkaar in een paar lagen onderling verlijmd zijn tot een sterke plank. Door deze kruislings te verlijmen verkrijgt men extra stevigheid. Het doet een beetje aan triplex denken qua opbouw. Voor de toplaag gebruikt men meestal hout uit dezelfde boom voor een egale eenvormige look. De toplaag is ook van hoogwaardiger hout dan de lagen eronder die aan het oog onttrokken zijn.

De voordelen

Het sterkste voordeel is de prijs. Hoewel niet de goedkoopste soort is het zeker goedkoper dan massieve planken, maar toch met dezelfde look. Ook heeft gelaagd massief weinig tot geen uitzetting en krimping doordat ze samengesteld zijn. Daarom kunnen ze ook zo mooi naadloos gelegd worden. Het is ook erg geschikt voor vloerverwarming of vloerkoeling daardoor.

De nadelen

Er zijn weinig nadelen aan deze vloer te noemen. Een nadeel kan zijn: de plank is niet zo stevig en dik als massieve stroken. De toplaag bestaat wel uit een massief stukje hout, waardoor er bij slijtage wel duidelijk is dat men erdoorheen zit en men aankijkt tegen de volgende laag. Daarom raden wij aan indien u interesse heeft in gelaagd massief dat men dit alleen toepast in ruimten die niet zeer intensief gebruikt worden en sowieso altijd de keuze maakt voor een redelijk dikke toplaag. Want daar zit nogal verschil in.

Hij is verkrijgbaar in 2 mm, 4 mm en maximaal 6 mm toplaag. Bij de dikste soort is het slijtage nadeel vrijwel uitgebannen en kan men de vloer toch redelijk intensief gebruiken en of nog een redelijk aantal keren opschuren voor een verjonging zonder probleem.

Gelaagd massief wordt ook wel eens lamelparket of gelaagde vloer genoemd, hoewel dat strikt genomen niet hetzelfde is, klopt het wel dat ze allemaal uit laagjes zijn opgebouwd in plaats van uit een massieve plank.

Met Bosco Parket treft u gegarandeerd vakmanschap. Maak een afspraak met onze Meester Parketteur Marijn Swagten op 06 41 48 52 91 of mail marijn@boscoparket.nl voor meer informatie.