Bijna zwart: zeer donkere parket vloerBijna zwart: zeer donkere parket vloer
Mooi parket in flat, met geluidsdempende onderlaagMooi parket in flat, met geluidsdempende onderlaag
Donker parket in design woonkamerDonker parket in design woonkamer
Zeer sfeervol warmrood parketZeer sfeervol warmrood parket
Parket doorlopend op traptredenParket doorlopend op traptreden
Parket renovatie : schuren en aflakkenParket renovatie : schuren en aflakken
Luxe parket in mooi loftLuxe parket in mooi loft
Parket doorlopend van huiskamer naar keukenParket doorlopend van huiskamer naar keuken
parket in de kinderkamerparket in de kinderkamer
Licht grenen parketLicht grenen parket
Donker parket in de woonkamerDonker parket in de woonkamer
traptrap
  • Parketvloer onderhouden: lak, olie of colour wash
    Houten vloer onderhoud en afwerking met lak, olie of colour ...
  • Erkend Meester Parketteur
    Bosco Parket mag zich met Marijn Swagten Erkend Meester Park...
  • Onderhoud parketvloer: aandachtspunten en kosten
    Het wordt nogal eens vergeten een vloer te onderhouden. Dat ...

Parket : Castle Blocks

Castle blocks: een duurzame maar prijsgunstige oplossing


Castle blocks is een van de oudste soorten parket. Men zegt dat castle blocks zijn naam dankt uit de tijd dat dit veel in kastelen werd gebruikt. Anderen zeggen weer dat dit zo heet omdat het is opgebouwd uit vierkante blokken wat aan de kantelen van een kasteel doet denken.

Hoe het ook mag zijn, Castle blocks bestaat al erg lang en dit is niet voor niets. Het is relatief goedkoop en zeer geschikt voor intensief gebruik. Het is ideaal voor grote zalen, winkels, showrooms, restaurents, maar natuurlijk ook bij u thuis als u het mooi vindt en of voorziet dat het intensief gebruikt gaat worden.

Waarom is Castle Blocks relatief goedkoop?

Ten opzichte van andere parketsoorten is Castle Blocks inderdaad voordelig. Dit komt omdat de strookjes hout geen grote planken hoeven te zijn uit een stuk. Daardoor kan bijna elke soort hout, of deze nu veel knoesten en imperfecties heeft of niet gebruikt worden. Deze kan de vakman dan simpelweg ertussen uit laten door dat deel van de plank niet te gebruiken.

Daarnaast is Castle Blocks relatief snel te leggen, al lijkt het op het oog misschien niet zo met al deze losse stukjes hout. Het hout wordt direct verlijmd op de ondergrond, waardoor er een sterk en solide vloer ontstaat. De vloer wordt ter plekke na het leggen geschuurd en afgewerkt met lak of olie. Ook dit scheelt weer tijd (geen voorbewerking nodig). Ook daarom is deze soort parket voordeliger.

Castle blocks is verkrijgbaar in een paar standaard maten, of uw eigen gekozen formaat. De dikte staat meestal wel vast: normaliter zo een 8 mm dik, wat een mooie dikte is. Echter ten opzichte van massieve stroken met zijn 20 tot 24 mm ook weer niet heel erg dik. Het is zeer sterk zoals gezegd, maar massieve stroken is weer wat sterker en duurzamer door zijn dikte, maar ook weer wat duurder qua hout en qua leggen.

Voor intensief gebruik is Castle blocks echter wel een van de goedkoopste oplossingen. En toch ziet het er klassiek en sjiek uit. Maar het moet ook passen bij de ruimte en het type woning, en u moet het mooi vinden. Met massieve stroken, of andere vloeren uit lange stukken hout zoals scheepsdekvloeren lijkt de kamer wel weer wat groter vaak, vooral als men de houtsoort niet te donker kiest. U heeft hiermee wat overwegingen die u kan meenemen in uw besluitvorming, en als u advies nodig heeft kunt altijd even bij ons langskomen of wij bij u. Dit is altijd vrijblijvend. 

Met Bosco Parket treft u gegarandeerd vakmanschap. Maak een afspraak met onze Meester Parketteur Marijn Swagten op 06 41 48 52 91 of mail marijn@boscoparket.nl voor meer informatie.