Bijna zwart: zeer donkere parket vloerBijna zwart: zeer donkere parket vloer
Mooi parket in flat, met geluidsdempende onderlaagMooi parket in flat, met geluidsdempende onderlaag
Donker parket in design woonkamerDonker parket in design woonkamer
Zeer sfeervol warmrood parketZeer sfeervol warmrood parket
Parket doorlopend op traptredenParket doorlopend op traptreden
Parket renovatie : schuren en aflakkenParket renovatie : schuren en aflakken
Luxe parket in mooi loftLuxe parket in mooi loft
Parket doorlopend van huiskamer naar keukenParket doorlopend van huiskamer naar keuken
parket in de kinderkamerparket in de kinderkamer
Licht grenen parketLicht grenen parket
Donker parket in de woonkamerDonker parket in de woonkamer
traptrap
  • Erkend Meester Parketteur
    Bosco Parket mag zich met Marijn Swagten Erkend Meester Park...
  • Parket renovatie : uw houten vloer weer mooi opgeknapt!
    Is uw parket niet meer mooi? Toe aan een opknapbeurt? Missch...
  • Een vaste vloer of een zwevende vloer?
    Een van de eerste vragen die u zich zult stellen is: gaan we...

Parket : bamboe vloeren

Een vloer van bamboe


Bamboe groeit van alle boomsoorten het snelst en is daarom heel milieuvriendelijk. Van klein sprietje tot aan volwassen boom is binnen 5 jaar al bereikt. Op die manier hoeven er minder bomen gekapt te worden wat natuurlijk een goede zaak is. We zeggen nu boomsoorten, maar eigenlijk is bamboe een grassoort. Eentje die ook nog eens groeit als gras!

Toch levert het een product op wat keihard is en zeer duurzaam. Ten opzichte van andere parket vloeren is het vele malen harder en krasvaster dan welk ander hout dan ook. Dit komt niet alleen door de eigenschappen van bamboe, maar ook door hoe het bewerkt is: Bamboe is eigenlijk altijd min of meer rond, en ook nog eens hol van binnen. Daarom moet deze eerst grondig bewerkt worden. Men maakt eerst lange strookjes uit de bamboestam die men dan verlijmd tot een plank onder hoge druk. Soms wordt deze dan nog op kleur gebracht in de oven, maar alleen bij de donkerdere tinten. Juist het persen onder hoge druk maakt het nog eens extra hard.

Bamboe vloeren zijn er als massief en als bamboe toplaag, deze laatste leveren we zelden omdat deze minder duurzaam logischerwijs, maar ook minder solide loopt. Ook heeft een deels hout deels bamboe plank qua milieu natuurlijk weinig impact nog. Qua prijs is het verschil de moeite vaak niet. Bamboe gaat een leven lang mee.

De planken zijn er met of zonder velling. ( een afgeschuind randje op de hoek zodat er een naden zichtbaar worden in de vloer) Bamboe wordt meestal afgewerkt met een laklaag en minder vaak met olie omdat het dan veel minder kans heeft op vergelen. Nu zit dat niet in de olie, want de olie die wij gebruiken vergeelt niet, maar meer in een lichte soort bamboe in combitie met olie wat niet goed valt. Wat ook voorkomt is dat men het gewoon onbehandeld, dus zonder olie of lak toepast. En waarom niet: het is keihard en slijtvast!

Bamboe is er niet alleen in houtkleur, maar ook vele andere tinten zoals rood, groen, blauw etc.. laat u eens informeren als u interesse heeft of maak een afspraak, dan nemen wij de nodige samples mee.

Met Bosco Parket treft u gegarandeerd vakmanschap. Maak een afspraak met onze Meester Parketteur Marijn Swagten op 06 41 48 52 91 of mail marijn@boscoparket.nl voor meer informatie.