Parket onderhoud : uw houten vloer in topvorm

Heeft u een houten vloer die wel wat aandacht kan gebruiken? Heeft u een huis gekocht met een houten vloer en u weet niet precies wat nu het beste is voor het vloer onderhoud? Dat verschilt, het ligt eraan of de vloer is afgelakt of met was / olie is afgewerkt.

Weet u dit niet precies? Geef ons dan eens een telefoontje. Of stuur een paar goede foto's. Of maak een afspraak bij u thuis dan kijken we er even naar, en maken we ter plekke een prijs indicatie om uw vloer onderhoud voor u te doen. Waarom zou u het zelf doen? De kosten vallen immers erg mee, en u weet dat het met goed materiaal en op de juiste manier gedaan wordt voor u. Spreek meteen een interval van 1x per jaar af bijvoorbeeld, dan vergeet u het niet. Een jaar is zo om, en voordat u het weet staat uw vloer al jaren naar olie te snakken! Dan gaat er een keer een glas wijn om.. Tja dan bent u te laat! Dan wordt het schuren en dat is kostbaarder.

Een goed onderhouden vloer kan erg lang meegaan. Wacht u te lang moet er geschuurd worden, wat de levensduur van uw houten vloer in zal korten natuurlijk. Ook ziet uw vloer er niet mooi uit als hij in slecht onderhouden is. Een vloer kan zo mooi zijn met wat liefde en aandacht !

Met Bosco Parket treft u gegarandeerd vakmanschap. Maak een afspraak met onze Meester Parketteur Marijn Swagten op 06 41 48 52 91 of mail marijn@boscoparket.nl voor meer informatie.

 

Onderhoud parketvloer: aandachtspunten en kosten

Het wordt nogal eens vergeten een vloer te onderhouden. Dat is zonde, want een parket is gemaakt van hout en dat is ‘levend’ materiaal. Daarom is onderhoud van het parket erg belangrijk. Naast het schuren en lakken van de vloer zijn er enkele specifieke zaken waar u op dient te letten.
 
Naden, beschadigingen, vuil
Denk bijvoorbeeld aan naden in de vloer. Deze zijn goed te verhelpen door met een plamuurmes schuurmengsel of een vloeibare poriënvuller (houtkit) over de naden te smeren. Kleine beschadigingen op een vloer zijn gemakkelijk weg te schuren. Ook vuil kan ervoor zorgen dat de vloer beschadigd raakt. Daarom valt het aan te raden de vloer goed schoon te houden. 
 
Onderhoudsbeurt parketvloer en kosten
Bij Bosco kunt u een jaarlijkse onderhoudsbeurt voor uw vloer krijgen. Op die manier houdt u uw vloer in goede staat. U kunt kiezen uit klein onderhoud en groot onderhoud. Bij klein onderhoud geven wij u vloer een schoonmaakbeurt en vervolgens een nieuwe olie- of waslaag. Bij groot onderhoud schuren wij uw vloer, polijsten en lakken wij deze. De kosten voor een klein onderhoud zijn x € p/m2 en voor groot onderhoud x € p/m2.
 
Professionals van Bosco
Wilt u uw houten vloer of parketvloer vernieuwen? Een behoorlijke klus. U staat er echter niet alleen voor! Bosco kan bogen een op jarenlange kennis van en ervaring met alles wat met vloeren te maken heeft. Graag voorzien we u van een deskundig advies. Neem contact op via 024- 64 15 474 en profiteer van onze expertise.