Bijna zwart: zeer donkere parket vloerBijna zwart: zeer donkere parket vloer
Mooi parket in flat, met geluidsdempende onderlaagMooi parket in flat, met geluidsdempende onderlaag
Donker parket in design woonkamerDonker parket in design woonkamer
Zeer sfeervol warmrood parketZeer sfeervol warmrood parket
Parket doorlopend op traptredenParket doorlopend op traptreden
Parket renovatie : schuren en aflakkenParket renovatie : schuren en aflakken
Luxe parket in mooi loftLuxe parket in mooi loft
Parket doorlopend van huiskamer naar keukenParket doorlopend van huiskamer naar keuken
parket in de kinderkamerparket in de kinderkamer
Licht grenen parketLicht grenen parket
Donker parket in de woonkamerDonker parket in de woonkamer
traptrap
  •  Parketvloeren van Bosco: ruime keuze en verzorging
    Ruime keuze aan parket Een parketvloer is gemaakt van (dive...
  • Onderhoud parketvloer: aandachtspunten en kosten
    Het wordt nogal eens vergeten een vloer te onderhouden. Dat ...
  • Parketvloer schuren, houten vloeren schuren
    Bosco Parket schuurt, behandelt en onderhoudt uw houten- of ...

Parket leggen : keuzes maken

Parket leggen is keuzes maken


U heeft besloten om parket of een houten vloer te leggen. Nu is het de vraag: wat voor vloer wilt u? Wat voor houtsoort wilt u? Welk legpatroon? Gewoon recht, castle blocks, scheepsdekvloer, een verouderde vloer, of misschien wel bamboe? Er is keuze uit veel legmotieven en houtsoorten. Kiest u voor een bestaand legmotief of bedenkt u er zelf een? Daarnaast heeft u nog de optie om iets met de randen te doen, misschien wilt u wel mooie versierde rand rondom, of een  figuur of familiewapen in het midden mooi naadloos erin gezet! Alles is mogelijk bij Bosco, want Bosco vloeren heeft voldoende kennis en ervaring in huis om precies te leveren wat u wilt.

Begint u gewoon bij het begin: Wilt u een lichte parketvloer of een donkere parketvloer? Over het algemeen zijn de donkere houtsoorten harder en slijtvaster, maar ook iets duurder. Daarbinnen hebben we ook weer verschil in kwaliteiten: hoe egaler de structuur en hoe en minder knoesten hoe duurder het wordt. Uiteraard kan hout nabehandeld worden om de kleur te veranderen, maar vaak is het praktischer om een houtsoort te kiezen die er van nature al dicht bij zit.

Lichte houtsoorten vloeren van:

Beuken, Eiken, Amerikaans eiken wit, Amerikaans essen, Bilinga , Guatambu, Maple.

Middelmatig donker/lichte vloeren:

Afromosia (indien nieuw), Kambala, Keruing, Robijn, Teak, Zebrano (uitgesproken nerf)

Donkere houtsoorten voor vloeren zijn:

Merbau, Afromosia (indien oud, 2jr), Basralocus, mutenye, Sucupira.

Donker roodachtige vloeren:

Afzelia, Amerikaans eiken rood, Amerikaans kersen, Amerikaans Noten, ipe, Mahonie,jatoba, kempas, moabi, Padouk, Purperhart (let op deze wordt ook zeer donker op leeftijd), Wenge (zeer donker)

Sommige houtsoorten zoals afromosia en purperhart verkleuren na een aantal jaar. Afromosia gaat van middenkleur naar een vrij donkere vloer. Purperhart gaat van donker rood naar zeer donker rood/bruin.
 

Wij hebben enkele parketsoorten als suggestie staan aan de rechterzijde, daar krijgt u een selectie  met een beschrijving ervan. Kijkt u eerst wat u mooi vind, wat vind u een mooi motief en wat vind u een mooie houtsoort? Wilt u aflakken, of wilt u met olie gaan werken?

Al met al een hoop keuzes, en lastig te maken omdat het niet alleen een kwestie van smaak is, maar ook afhangt van factoren als : uw budget, het gebruik vande vloer, de geschiktheid /grootte/soort ruimte waar de houten vloer wordt gelegd. Onze website dient ervoor om u zoveel mogelijk vooraf te informeren, maar een stukje advies op maat op locatie is ook erg aan te raden. Misschien heeft u geen rekening gehouden met bepaalde aspecten die van invloed zijn op uw keuze, misschien hebben we praktische en budget technische suggesties voor u.. vraag gewoon om een vrijblijvend gesprek waar u met al uw vragen terecht kunt en wij ter plekke het beste advies kunnen geven op basis van de ruimte en het doel ervan.

U kunt ook langskomen in onze showroom uiteraard! Met Bosco Parket treft u gegarandeerd vakmanschap. Maak een afspraak met onze Meester Parketteur Marijn Swagten op 06 41 48 52 91 of mail marijn@boscoparket.nl voor meer informatie.