Houten vloer verhuizen

Bosco Parket verhuist uw houten vloer voor u

U overweegt uw houten vloer mee te verhuizen naar uw nieuwe woning? Vaak is dat een goed idee. Het is heel eenvoudig: het scheelt u geld!

In het geval van een huurwoning moet de vloer er sowieso uit vaak, en soms ook niet maar dan biedt de volgende bewoner er slechts een fooi voor! Veel gehoorde goede argumenten. Wat doet u dan? Dan verhuisd u gewoon uw vloer! Is het niet voor uzelf dan wellicht voor familie. Want hoe dan ook : weggooien is zonde!

Een vloer verhuizen : precisiewerk

Vele vloeren kunnen zonder probleem verhuisd worden; van laminaat tot aan parket. Echter de demontage kan tegenvallen als u dat zelf doet. Hier volgen enkele tips om dit te doen en waar u moet letten.

- Begin aan de randen en probeer per baan in zijn geheel los te koppelen. De vloerdelen kunnen anders makkelijk beschadigen bij messing of groef.
- De vloerdelen moeten netjes gebundeld worden met een goede sterke tape tot een bundel die nog goed te dragen is.
- Let op dat u geen zand of steentjes tussen de planken in klemt, deze gaan tijdens het transport krassen.
- Kwaliteitsverschil scheiden bij de bunderling : maak stapels van gaaf - licht beschadigd - beschadigd/slijtage.
- Als de messing en groef erg dun zijn, pak deze dan in met karton en tape.
- Pas op dat u niet te zware bundels maakt waar u zich aan kan vertillen
- Pas op bij het inladen dat de vloer niet beschadigd raakt door teveel op elkaar te stapelen
- Gebruik indien mogelijk de ondervloer als tussenlaag bij het stapelen van de bundels

Uw houten vloer laten verhuizen

Waarom ook niet: wij verhuizen uw vloer! Wij demonteren, pakken in, vervoeren, en monteren uw vloer op uw nieuwe locatie. Desgewenst voorzien wij hem van een onderhoudsbeurt in de vorm van lak of olie. U betaalt weliswaar wat uren extra, maar u bespaart flink op de hout inkoop. Past de vloer niet in uw grotere nieuwe woning? Geen probleem, wij vullen het tekort dan zelf aan. Informeer naar de mogelijkheden !

Een gelijmde vloer verhuizen?

Dat kan wel eens lastig worden! Het verschilt heel erg per vloer en lijmsoort of dit te doen is zonder al teveel kostbare uren en of beschadiging van het hout. Vaak is het toch te doen door de lijm met een hamer en een plamuurmes los te stoten. Soms is de lijmlaag heel erg dik en zeer stevig en is dat ondoenlijk. Laat er even naar kijken als u het overweegt, wij kunnen dan met een kleine proef al snel zien of dit mogelijk is of niet.

Kwaliteit

Met Bosco Parket treft u gegarandeerd vakmanschap. Maak een afspraak met onze Meester Parketteur Marijn Swagten op 06 41 48 52 91 of mail marijn@boscoparket.nl voor meer informatie.