Milieuvriendelijk parket

Bosco Parket beschikt sinds 2012 over het diploma groen werken / miliebewust vloeren bouwen. Wij hebben veel ervaring met milieuvriendelijke lakken en lijmsoorten, en weten welke men beter kan vermijden en welke duurzaam zijn.

Tegenwoordig zijn milieubewuste lakken even goed zoniet beter dan de laksoorten van vroeger die niet op waterbasis waren.

Het is niet alleen beter voor de vakman die er dagelijks mee werkt maar ook zeker voor de klant. Oplosmiddelen die verdampen in huis is natuurlijk nooit prettig. Ook wat dat aangaat zijn we er allemaal op vooruit gegaan!

Naast oplosmiddelvrije materialen gebruiken, zijn wij ook gediplomeerd groen! Dat houdt in dat we iets verder gaan hierin. Het hele traject van begin tot einde zo groen als mogelijk afwerken.

Kwaliteit
Met Bosco Parket treft u gegarandeerd vakmanschap. Maak een afspraak met onze Meester Parketteur Marijn Swagten op 06 41 48 52 91 of mail marijn@boscoparket.nl voor meer informatie.
  • groen-artikel
  • groen-diploma

Groen bouwen of niet? Dat is aan de klant

Al eens gedacht aan gebruikte vloerdelen?

Standaard werken wij al met oplosvrije middelen, maar de overige keuzes, wat ondervloer en houtsoort (nieuw of gerecycled?) en dergelijke betreft is aan de klant. We geloven erin dat de klant ten allen tijde vrij moet zijn om zelf af te wegen te gaan voor een groene optie of niet, het is immers uw vloer. Wat dat betreft hebben wij alleen een adviserende rol.

Nog afgezien van gebruikte vloerdelen, ook binnen het nieuwe hout is er de vraag: welke houtsoorten zijn 'groener?' en waarom? De ene houtsoort groeit sneller dan de andere, de ene moet van ver komen, de andere vloer weer een stuk dichterbij.

Misschien heeft u zelf wel een oude vloer opgesnort of opgekocht? Voordat wij u op een idee brengen, is een kleine waarschuwing wellicht nuttig.
 

Enkele kanttekeningen bij tweedehands vloeren

Er zijn mogelijkheden voor gebruikte vloerdelen, ook wel vintage wood genaamd. Deze zijn natuurlijk milieubewuster, maar niet perse goedkoper. Gebruikte vloerdelen zijn juist veelal niet goedkoper doordat er meer werk / nabehandeling bij komt kijken. Laat dit eerst toetsen door de vakman en vraag om een indicatie wat een nabehandeling zou gaan kosten, zodat u van tevoren weet of u financieel geen misser maakt.


Dat wat betreft het ecologische en financiele aspect. Dan nog het hout zelf: als u zelf gaat zoeken moet u wel verstand van zaken hebben. Zijn de vloerdelen nog goed? Zit er vocht in? Zijn de delen niet kromgetrokken? Is hij wel dik genoeg om nog te kunnen schuren? Zijn de randen niet broos? Zitten er lastig te verwijderen vettige olielagen heel diep in binnengedrongen? Zit er geen onprettige geuren in die u daarmee in huis haalt? (roken, katten urine, schimmel lucht, vuilnislucht) Wat dacht u van houtworm / boktorren. Deze kunt u beter niet in uw huis introduceren. Het is niet om u af te schrikken, en gebruikte vloerdelen kan prima, maar het is wel belangrijk bedacht te zijn op zaken die u kan aantreffen. Weet u het niet zeker? Vraag ons advies voordat u een aankoop doet!

Op die manier kunnen wij na onze keuring ook weer na het plaatsen van het parket een normale garantie geven. Voor ons is het belangrijk om zeker te weten dat het materiaal goed is. Soms wordt ons gevraagd materiaal te gebruiken wat op een of meerdere punten afgekeurd is, dit doen wij steevast niet! Het is voor ons geen optie om een vloer te leggen waarvan we vooraf weten dat het kwaliteitsproblemen gaat opleveren.

Lees hier meer over gebruikte vloerdelen